Fysiotherapeut Hagen onbetaalbaar voor topturners

In Zwijndrecht werd vrijdag de fysiotherapie-praktijk van Niels Hagen geopend. Hagen is onder meer de fysiotherapeut van het complete Nederlandse team. Vandaar dat Epke Zonderland, samen met de burgemeester van Zwijndrecht, het symbolische lintje kwam doorknippen.

Zonderland was vanuit Friesland naar Zwijndrecht afgereisd, speciaal voor Hagen.”Niels is niet zomaar iemand voor ons. Hij werkt al jaren samen met de turners en ik heb hele mooie wedstrijden met hem beleefd, waaronder de Olympische Spelen. Ik vind het heel erg leuk om hier bij te zijn. Het is erg mooi geworden”, aldus de turner die op de Olympische Spelen in 2012 goud won.

Een andere belangrijke turner in het Nederlandse team is Bart Deurloo. De Rotterdammer van turnvereniging O&O Zwijndrecht werkte al op jonge leeftijd samen met Hagen. Deurloo: “Ik ben met Niels begonnen toen ik dertien was. Zo heeft hij ook kennis gemaakt met O&O. Ik ken hem het langste van alle turners. Zonder Niels zou ik niet kunnen wat ik nu kan. Dat klinkt heel cliché, maar het is wel waar. Hij maakt me altijd los en zonder hem zou ik hier niet staan.

Voor de Nederlandse turners draait 2016 volledig om de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit jaar hoopt Nederland zich ook als team te kwalificeren.”Het team is sterker dan ooit”, zegt Zonderland. “Vorig jaar zijn we op het WK elfde geworden en als we in april op het testevent die top 12-positie behouden, gaan we naar de Olympische Spelen. Ik heb daar wel een goed gevoel over.”

Ook Deurloo schat de kansen van de Nederlandse equipe hoog in, “80 procent”, denkt hij. “Op papier zijn we er al met die elfde klassering op het WK. Maar het kan nog steeds fout gaan bij het test event. Met ook nog het EK is dit het belangrijkste turnjaar van mijn leven. Het wordt nog spannend, maar ik ga mijn best doen.”

Bron: RTV Rijnmond

Bron: Youtube | RTV Rijnmond
Volg NH Fysiotherapie via social media

Blijf nog meer op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en weetjes en volg NH Fysiotherapie op Facebook en Instagram.

facebook
instagram