Romy Gerhardt

Romy Gerhardt afbeelding

Romy Gerhardt is in 2019 afgestudeerd aan de University of Physiotherapy SOMT te Amersfoort, waar zij als tweede lichting de eerste universitaire bachelor fysiotherapie in Nederland heeft gevolgd . Hierna heeft zij ook de bijbehorende Master Human Movement Sciences (Bewegingswetenschappen) aan Maastricht University behaald. Als aanvulling heeft zij ook de Master Epidemiology afgerond in 2021 aan dezelfde universiteit in Maastricht.

Over de periode 2016 tot en met 2021 heeft Romy op verschillende plekken in het land zowel klinische als wetenschappelijke stages gevolgd, waaronder een stage bij NH-fysiotherapie. Romy kijkt er naar uit om haar (wetenschappelijke) kennis verder uit te breiden en toe te passen op de praktijk!

Romy is 20 jaar actief geweest in de turnsport en heeft op haar hoogtepunt 2e divisie geturnd. Hierdoor is, na het doormaken van enkele blessures, haar interesse in fysiotherapie ontstaan. Hiernaast heeft zij ook lesgegeven als assistent trainer bij haar vereniging, wat als fysiotherapeut nu goed van pas komt. Van jongs af aan doet Romy ook aan paardrijden op recreatief niveau en doet ze sinds enkele jaren ook fitness daarbij.

Romy houdt daarnaast veel van (haar) dieren, doet aan handwerk, zoals kleding naaien, en kan erg genieten van een goede kop koffie.

Bijzondere interesses en kennis op het gebied van:

  • Behandeling van (sport)blessures (o.a. turnen, ruitersport etc.)
  • Orthopedische revalidatie
  • Behandelen van nek-en rugklachten
  • Uitvoeren van de wetenschap
  • Farmacologie en de uitwerking van medicatie op het bewegingsapparaat